tisdag 19 juli 2011

Köp inte löparskor i sportaffären!

Grymt bra artikel om löpning i dagens Mariestads tidning - och vilka bilder på Mikael Brunnhagen :) Här kan vi snacka om färgcodex och en propaganda för löpning som motionsform. På fötterna ser ni de lätta och snabba Saucony Kinvara som ger en härlig löpkänsla och tillräckligt med stöd för foten. I artikeln kan vi även läsa att folk blir mer och mer medvetna om vikten av bra skor. Utbudet av bra löparskor i sportaffärerna är nuförtiden ofantligt dock finns det enligt min mening en tendens att sälja för stabila skor till löparna. För att utveckla ditt löpsteg bör du ha lätta skor som inte är för mycket uppbyggda - foten skall tränas upp. "en för bra sko" tar bort en del av fotens naturliga träning och du kan med tiden få stora besvär av detta. Och att five fingers (barfotalöpning) enbart är en grej för medierna? enl tidn. Nja barfotalöpning är en trend bland de som tränar mycket och vill ha starkare fötter och kanske inte något du börjar med som nybliven joggare. Och Mikael ... jag såg ingen obalans i kroppen på dagens bilder i MT :)

3 kommentarer:

  1. Angående artiklar.. Läste denna på fitnessguru.se!
    http://fitnessguru.se/35577-strechingens-myter
    Blev lite konfunderad.. Hur kommer det sig att jag fått bättre resultat på sit & reach om inte stretching alls funkar? Eller är det mer rörlighet då? För yogan har ju oxå hjälpt mig att bli lite mer vig.

    SvaraRadera
  2. Bra artikel! Jag håller med skibenten fullt ut. Men rörlighetsträning är något annat Vera :) Det du gör i din träning Yoga Funk stretch mm gör dig smidigare och stelheten hindrar inte längre dina rörelser. Bland våra smidigaste idrottare är just Styrkelyftarna som tar flera hundra! kilo. Hade dom varit stela i några av sina leder (knän höfter axlar eller rygg) så har dom inte en chans att lyfta tungt. Så fortsätt med funktionell träning Vera så mår du bra :)

    SvaraRadera
  3. Ana nästan det, men har ju alltid ändå trott att det är musklerna man tänjer ut! Då är det bara att köra på med trollböjen osv! :)

    SvaraRadera