Här kommer recept som utlovats på Paleopepparkakor och Paleolussekatter! :) Båda är från Paleobloggen Under Vårt Tak!
Paleopepparkakor
Detta behöver du
till ca 50 pepparkakor
1 ägg
3 msk
kokossocker
1 msk kokosmjölk
1 msk
vatten
3 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
1 msk
pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1 krm äkta
vaniljpulver
1 dl skållad och
finhackad mandel
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader, vispa ägg och
kokossocker pösigt
Tillsätt kokosmjölk och vatten, blanda de
torra ingredienserna och vispa ner i smeten
Vispa till en deg. Rör ner den skållade
och finhackade mandeln i degen
Låt degen vila i 30 minuter i kylen. Kavla
ut degen mellan två bakplåtspapper
Dra bort det övre bakplåtspappret, stansa
ut dina pepparkakor med önskad pepparkaksform
Lägg de färdiga pepparkakorna på en
plåt med bakplåtspapper
Grädda i övre delen av ugnen i 12- 15
min, tills de fått fin färg
Ha lite koll när de är i ugnen för tiden
beror på hur tunna de är
Låt pepparkakorna svalna på ett galler
och förvara dem i en plåtburk
Paleolussekatter
Detta
behöver du till ca 12-15 lussekatter
6 ägg
3 msk kokossocker
½ dl kokosmjölk
1 dl kokosmjöl
1 dl smält kokosolja
1-2 tsk nystött kardemumma
2 tsk bakpulver
4 msk psyllium
1 ägg
Russin
Givetvis kan man ha i saffran
i lussekatterna om man föredrar det, men vi föredrar kardemumma.
Så här gör du:
Sätt ugnen på
175 grader
Smält kokosoljan
Vispa ägg och
kokossocker pösigt i en bunke
Tillsätt
kokosmjölken och den smälta kokosoljan
Blanda de torra
ingredienserna och vispa ner dessa i bunken
Vispa samman
till en deg
Låt svälla ca 5
minuter
Rulla och forma
till lussekatter och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Vispa upp ägget
och pensla på lussekatterna
Dekorera med
russin
Grädda i ugnen i
ca 20 minuter till lussekatterna fått fin färg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar