onsdag 18 december 2013

Lusse- & Julrecept!

Hej på er!

Här kommer recept som utlovats på Paleopepparkakor och Paleolussekatter! :) Båda är från Paleobloggen Under Vårt Tak!

Paleopepparkakor 

Detta behöver du till ca 50 pepparkakor
1 ägg
3 msk kokossocker
1 msk kokosmjölk
1 msk vatten
3 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
1 msk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1 krm äkta vaniljpulver
1 dl skållad och finhackad mandel

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader, vispa ägg och kokossocker pösigt
Tillsätt kokosmjölk och vatten, blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten
Vispa till en deg. Rör ner den skållade och finhackade mandeln i degen
Låt degen vila i 30 minuter i kylen. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper
Dra bort det övre bakplåtspappret, stansa ut dina pepparkakor med önskad pepparkaksform
Lägg de färdiga pepparkakorna på en plåt med bakplåtspapper
Grädda i övre delen av ugnen i 12- 15 min, tills de fått fin färg
Ha lite koll när de är i ugnen för tiden beror på hur tunna de är
Låt pepparkakorna svalna på ett galler och förvara dem i en plåtburk


Paleolussekatter 

Detta behöver du till ca 12-15 lussekatter

6 ägg
3 msk kokossocker
½ dl kokosmjölk
1 dl kokosmjöl
1 dl smält kokosolja
1-2 tsk nystött kardemumma
2 tsk bakpulver
4 msk psyllium

1 ägg
Russin

Givetvis kan man ha i saffran i lussekatterna om man föredrar det, men vi föredrar kardemumma.

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Smält kokosoljan
Vispa ägg och kokossocker pösigt i en bunke
Tillsätt kokosmjölken och den smälta kokosoljan
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i bunken
Vispa samman till en deg
Låt svälla ca 5 minuter
Rulla och forma till lussekatter och lägg på en plåt med bakplåtspapper

Vispa upp ägget och pensla på lussekatterna
Dekorera med russin

Grädda i ugnen i ca 20 minuter till lussekatterna fått fin färg


 Lycka till! //Veronica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar