söndag 3 juni 2012

Polis infångad i Mariarondellen!

Skulle bara bogsera ner sonens bil till verkstan på Maria gatan (10km/h med varningsblinkers och bogserlina) då en het SAAB försöker köra mellan volvon och toyotan. - Gick sådär.... Mannen identifierade sig som polis och vidhåller att det var vårat fel.  Vad tycker ni? Får man köra på bilar som är i rondell? och kommer från höger?

14 kommentarer:

  1. Kan väl inte vara erat fel!!!

    SvaraRadera
  2. Hej! Typiskt att folk inte har ögonen med sig. Har man varningsblinkers på och bogserlina mellan två bilar så borde man ju ta det lite lugnt istället för att bara köra rakt in i linan. Tror inte det var ert fel. Ha det bra. Mvh// Ulrika Falk

    SvaraRadera
  3. Den komiska bilden talar för sig själv, tycker jag :) Hoppas det inte blev några större skador...!

    SvaraRadera
  4. Hoppas att det var den bogserade bilen som hade varningsblinkers på, och att linan var utmärkt med en rejäl flagga. Då blir det nog inga problem för er.

    SvaraRadera
  5. hm... jag tror det är så att poliser inte kan göra fel. iallafall kunde inte denna erkänna sitt fel, bilden säger mer än 1000 ord.

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  7. Kommentera gärna våra blogginlägg men då gäller att man identifierar sig. Vi undanber oss anonyma inlägg. Reglerna på bloggen är att du skall stå för dina åsikter och därför skriva ditt namn.

    SvaraRadera
  8. haha bra bildbevis :P

    SvaraRadera
  9. Ja visst är det! Polisen hävdade att vi inte har en flagga på bogserlinan (vit/orange) men ser inget fel i att han kör tvärs över rondellen och rammar bilar som kommer från höger och redan är i rondellen. Jag tror jag lägger in några fler bilder.

    SvaraRadera
  10. Amatörer ska inte bogsera och vara ute i trafiken........... bevisligen var inte linan uppmärkt då förare av blå saab inte såg linan.
    Bogserande bilen får göras skyldig ftersom inte rätt utrustning har använts, om nu inte familjen rygg har egna regler som kan göras gällande i trafiken !"

    SvaraRadera
  11. Med tanke på Saaben redan var i rondellen och skulle köra ut ur den så skulle inte jag tjaffsa om att poliser inte kan erkänna att de har fel. Det är ju ganska solklart att föraren av volvon missbedömt situationen att både volvon, toyotan skulle hinna in i rondellen utan att hindra saaben att köra ut. Om föraren av saaben sett bogserlinan eller inte kan bara han svara på. De som ska in i en rondell har alltid väjningsplikt mot de fordon som är inne i en rondell (vilket man kan se tydligt på den andra bilden där väjningspliktsmärkena syns i asfalten). Det är inte högerregeln som gäller vid rondeller.
    Som sagt så var inte jag på plats när detta hände, jag har bara gjort en tolkning utifrån bilderna.

    SvaraRadera
  12. Jag vet däremot några som tror sig aldrig ha fel .......

    SvaraRadera
  13. Ja yttrandefrihet har vi ju, och visst är vi amatörer. Men visst kör man efter varandra i mariarondellen och inte genar tvärs över? Och varför snälla polis är du så hetsig? Du kör in i rondellen som en omdömeslös offensiv tonåring och därför missar bogseringen (10km/h) med vit/orange bogserlina. Dags att lämna in polisbrickan i förtid? någon värre olycka kan hända!

    SvaraRadera
  14. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera