torsdag 9 september 2010

Skippa Seat Up!


Uppfinningsrikedomen för att göra det bekvämare för folk visar inga gränser. Just nu lanseras en fåtölj -Seat Up som hjälper dig upp i stående för att slippa anstränga ben och rygg. Stolen passar nog perfekt som ett hjälpmedel för handikappade men bör enligt mitt tyckande vara bannlyst för normalfriska. Produkten lanseras som ett skönt hjälpmedel för lite äldre personer som definitivt behöver träna ben och rygg genom att resa sig av egen maskin både en och två gånger. Eller vad säger ni 60+ som tränar balans pilates och cirkel? Märklig produkt - eller hur?

1 kommentar:

  1. Hej Tommy!

    Kul att du har uppmärksammat vår fåtölj. Den är dock inte avsedd för människor med full rörelseförmåga utan riktar sig till alla de som upplever problem med att resa sig ur ett bekvämt sittande. För många äldre och rörelsehindrade innebär uppresningsmomentet från en bekväm och tillbakalutad fåtölj ett oöverstigligt hinder. Alternativet blir ofta att sitta timtals i en vanlig kökstol tex. framför TV:n. Vår ambition har varit att ge dessa människor en möjlighet att återigen kunna sitta riktigt bekvämt, utan att behöva be om hjälp för att komma därifrån.
    Många av våra kunder upplever att de genom fåtöljen har blivit mer självständiga samt att den faktiskt har inneburit att de rör sig mer.
    Tidigare när de satte sig i sin TV soffa, blev de ofta sittande där även om tex telefonen ringde. Med vår fåtölj reser och sätter de sig oftare.
    Det är också som så att de nyttiga ben och magträningsmomenten i uppresningsmomentet finns kvar, men fåtöljens funktion tar bort mindre bra belastningar på axlar och knän. Dessutom minskar den fallrisken i nedsittning och uppstigningsmomenten.
    Du är välkommen att prova vår fåtölj, så tror jag att du får en mer positiv bild.

    Med vänlig hälsning

    Håkan Sjögren
    Fabrikör och uppfinnare

    SvaraRadera