söndag 9 september 2012

Rätt träning och rätt kost..

En söndag som denna kanske lite bra tränings och kostråd kan vara på sin plats?
Läs de 10 goda råden från bloggen Lev Starkt:

1. Ät mycket fett, protein och grönsaker. Feta mejeriprodukter. Bär, böner och nötter lite då och då. Rotfrukter ibland. Frukt ska du se som godis. Undvik ris,
potatis och pasta så mycket som möjligt. Ät aldrig mjöl och socker!
2. Ät mindre än 500 kalorier per måltid (en större mängd orsakar mer insulinutsöndring och det lagrar mer fett). Du kan behöva äta 5-6x per dag för att få tillräckligt med kalorier, beroende på BMIR och aktivitetsnivå.
3. Gör av dig med mer än du äter, men aldrig mer än 500-700 kalorier per dag (hur mycket minus du kan ligga på beror på din kropsvikt). Gör du det så riskerar du att försätta kroppen i svältläge och då stannar fettförbräningen och du slutar att gå ner i vikt.
4. Att äta fett gör dig inte fet. I själva verket om man äter mer fett så börjar kroppen föredra den som bränsle. Få det mesta av fettet från mättat fett, enkelomättade och fleromättade naturliga källor: nötter, avokado, olivolja, mejeriprodukter, kött osv Undvik härdade fetter, det är inte bra för någon!
5. Ta en Omega 3 tillskott året om och D vitamin på vintern.
6. Drick inte kalorier. Drick vatten. Flytande kalorier absorberas snabbt, utlöser ett insulinsvar, som signalerar kroppen att lagra överskottet kalorier som fett, och även undertrycker fettomsättningen. Lightläsk är inte bra eftersom bara den söta smaken kan orsaka kroppen att utsöndra insulin. Så drick vatten!
7. Begränsa alkoholintag, och ska du dricka något drick rött vin.
8. Sov mer. HGH utsöndras under sömnen, som stimulerar fettförbränningen.
9. Tillåt dig att äta vad du vill en dag i veckan, men över ät dig inte för den skull.
10. Slutligen träna korta, högintensiva styrketränings intrevallpass, där hela kroppen får jobba, det gör att kroppen fortsätter med en högre energiförbrukning under resten av dygnet. Mer muskler innebär också högre basal kaloriförbrukning under dygnet och om kroppen är programmerad att använda fett som huvud energi källa så kommer du att förlora mer fett.
Många tror felaktigt att man kan promenera sig smal, det kommer aldrig att gå, då skillnaden mellan att gå en timme mot att sitta framför datorn är ca 100kalorier, för att tappa 1/2 kg kroppsfett måste man bränna ca 4000kalorier alltså 40 timmars promenerade. Ett högintensivt styrketräningspass bränner ca 300 kalorier på 30 minuter men det ger också upp till 15% ökat förbränning i upp till 24 timmar alltså en bonus förbränning på ca 300kalorier.
Kombinerar man sen styrketräningen med ett eller ett par längre uthållighets pass i veckan, som löpning eller cykling där man ligger på en puls på 60-70 procent av sin maxpuls (optimal puls för att kroppen ska föredra fett som huvud energi källa) i 40-90 minuter, så har man ett riktigt bra tränings upplägg som kommer att ge resultat.
Jag kan garantera att du går ner i vikt om du följer mina råd! För rätt träning och rätt kost ger resultat, svårare än så är det inte!

Amen!
Läs mer på http://levstarkt.areaventyr.se/sample-page/

3 kommentarer:

  1. Att garantera saker och ting, kan vara lite farligt ;) Vad får jag om du har fel? (för du HAR fel i dina 2 sista meningar)

    Jag lever ungefär som du beskriver och håller med dig, men eftersom jag har underfunktion av sköldkörtelhormon, Hypotyreos, så är min ämnesomsättning klinisk låg trots Levaxin. Jag kämpar på med min träning och lchf och hoppas att jag inte går upp mer i vikt...

    Jag förstår att du vänder dig till "friska" personer, men överviktiga skuldbeläggs och döms ofta för att folk tar för givet att man svullar och inte rör på sig. Man får skylla sig själv helt enkelt.
    Det är faktiskt lite jobbigt att vara på gymet och "se" vad folk tänker. Andra ser ju inte att jag har en sjukdom (om man nu kan kalla det för det) :(

    Nej oj, nu blev jag lite för personlig, ber om ursäkt för det ;)
    Ville egentligen bara lägga in en annan aspekt i frågan... :)

    SvaraRadera
  2. Ingen fara Susanne! Dy nyanserar debatten :) Observera att texten är tagen från sidan lev starkt-inte jag som garanterar något. Våra råd kan nog bli lite okänsliga ibland och utgår ifrån att ni alla är friska och krya och inte har annat som "ställer" till det i kroppen. Du får ursäkta oss för det :( Jag om någon ser människor med skvanker både i leder och inre organ som gör att dom inte hur som helst kan kasta sig över all träning och mat. Utifrån var och ens förutsättningar rekommenderar jag dock en inriktning till bättre mat (paleo) och en fysisk aktivitet som förbättrar hälsan. Samtidigt blir det för mycket fokus på viktnedgång då vi istället skall fokusera på att förbättra rena hälsovärden i kroppen. Att förbättra ditt blodtryck dina blodvärden din syreupptagning minska inflammatoriska tillstånd mm har mycket större betydelse.
    Vi ses
    Tommy

    SvaraRadera
  3. Tack för ditt trevliga svar! :)

    SvaraRadera