fredag 18 februari 2011

Några tips till nybörjaren!

Just nu är det (glädjande) många som kommit igång med träning på "Nordic". En del är rutinerade med många års erfarenhet av träning men det finns även dom som aldrig tidigare tränat styrketräning. Till er som känner er lite nya kommer här några bra råd:
1. I din träning skall du utmana dig själv - strunta i vad dom andra lyfter. Hitta lagom vikter för just din kropps kapacitet.
2. Var inte för stolt för att minska vikter. I de flesta övningar är det utförandet och kvaliten i övningen som är det viktigaste. Sunt förnuft var inte dumdristig
3. Vad du äter är viktigare än vad du lyfter. låter kanske märkligt men först kommer mat och sömn sedan träning för att få god effekt. Stoppar du i dig skit så blir det skit av träningen.
4. Var inte rädd för att be om hjälp i övningarna. Känns det inte rätt kan ett tränat öga hjälpa dig att få ordning på tekniken.
5. Det blir inte lättare men det känns bättre. När du tränar blir du starkare får en bättre syreupptagning och blir mer mentalt stark. Erfarenheten gör att din träning blir mer anpassad och mer effektiv. Men kommer det att bli lättare? nej...
6. Du måste inte slå personligt rekord varje gång.. När du tränat ett tag lär du dig att vissa dagar går det lättare och andra tyngre. Lyssna på din kropp och låt den tala om för dig hur du skall träna.
7. Träning är inte allt! Låt inte träningen ta över ditt liv! Lev efter devisen: Jag lever inte för att träna. Jag tränar för att leva
8. Ha kul! Erkänn att inte alla övningar som du gör är roliga! Men för det mesta känns det bra efteråt. Om du tränar men inte har roligt så ändra på det. Finns det någon annan träning? andra övningar.
9. Respektera vila och återhämtning! All träning bryter ner och det är vilan som bygger upp dig. En muskel som arbetat hårt behöver minst 48 timmar för att återhämta sig och bli stark igen.

Vi ses på Nordic!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar