fredag 19 augusti 2011

Jag är beroende...

... av två saker. Livet vore liksom inte lika roligt utan dem!

Nr 1 - Krämer och lotions för kroppen
Hur kan man leva utan att smörja in sig? Helt otänkbart om ni frågar mig! Ett tjockt, krämigt body butter efter en dusch är ju bara oslagbart! Som ett mini-mini spa i ditt eget badrum! Jag vet att alla inte håller med mig. Många säger så här: "Nä, man ska inte hålla på å smörja hela tiden, då vänjer ju sig kroppen vid det å huden blir ännu torrare" Enligt hudterapeuter funkar det inte riktigt så och även om det gör det, så struntar jag i vilket. Jag kommer fortsätta med mina krämer, jag älskar dem! Vardagslyx ska man unna sig.

Nr 2 - Träningsvärk
För mig är detta ett kvitto på att min träning "tagit", att det gett någon effekt. Får jag inte träningsvärk efter styrketräning blir jag grymt besviken! Det är en sån skön känsla när det där första ömmande, lite stela börjar ge sig till känna i slutet på första dagen efter passet, för att sen blomma ut i full kraft dag två! Eller ännu hellre, när man känner av det direkt ett par timmar efter träningen, när man duschat och ätit och sen ska resa sig från soffan - bränner det till då, då vet man att man har en riktig jäkla monstervärk på gång! Underbart!!

Den värsta (och med andra ord bästa!) träningsvärk jag haft fick jag förra våren då jag körde Next Step för Tommy. Jag fick prova Tabata som då var rätt nytt på Nordic. Vi körde mycket övningar som Mountain Climber (som klättring, fast på golvet, för er som inte testat denna otroligt effektiva övning), Burpees och benböj med upphopp bland annat. Jag var totalt slut efter passet och den åtråvärda träningsvärken infann sig redan samma kväll. Den blev värre och värre för varje dag och höll i sig i mer än en vecka! På jobbet kunde jag bara med stor svårighet gå i trapporna och när jag skulle sätta mig på toaletten fick det bli med en duns för jag pallade inte att hålla emot. Mina lår kändes som två megablåmärken! Ja jädrar vad gött det var :-)

Eftersom jag gillar den här värken och vill ha den så blir jag lite lätt upprörd då jag läser på Iprenförpackningen; "mot all tillfällig värk, såsom träningsvärk..." What?? Finns det folk som tar medicin mot träningsvärk?? Vilka dårar!

Gillar ni också träningsvärk eller har ni andra laster?


Förresten, vad snygg du gjort bloggen Tommy! Ljust & fräscht är ju ett välanvänt begrepp för tillfället och nu stämmer det ju in även här :-)

Trevlig helg på er alla!






4 kommentarer:

  1. Håller verkligen med dig om träningsvärken! :)
    Så gött!!! Idag har jag tex nån skum träningsvärk i händerna efter Kettlebellspasset igår! :)
    Min last är GODIS & BULLAR!!!!! Försöker hålla mig till helgerna! Mmmmm!

    SvaraRadera
  2. Härligt att höra att fler uppskattar denna härliga värk ;-) Sen är det ju så spännande att se vart den dyker upp nästa gång, i händerna tex! På tal om bullar så har jag fått ett recept på brownies, utan mjöl och socker, som tydligen ska vara riktigt goda. Ska nog prova att göra dem nån dag. Istället för mjöl använder man svarta bönor (!)

    SvaraRadera
  3. Svarta bönor låter skumt men intressant! Återkom med resultatet så kanske man kan byta ut bullarna! :) Trevlig helg!

    SvaraRadera