tisdag 9 juni 2009

Sluta skrik!

såg en fantastisk match i Div 5 Norra Mariestads BK-Trässberg (2-1) Ok det var inte champions legue nivå på spelet men minst lika spännande. Mbk leder med 1-0 i halvlek och får en man utvisad (Kalik) och straff mot sig - Trässberg gör 1-1 på straffen och Mbk spelar resten av matchen med 10 spelare. Under andra halvlek böljar spelet fram och tillbaka med chanser åt båda håll. I 90 minuten slår Mbk in ett inlägg mot mål som inhopparen Emil trycker in i mål och Mbk vinner med 2-1 Fantastiskt spännande och rafflande slut!.
En reflektion vad gäller lagidrotten på den här nivån: Ingår det inte någon pedagogisk utbildning i tränarutbildningen? Tränarna skriker ju konstant på spelarna hela matchen och ju sämre det går ju högre skriker dom. De flesta skriken sker naturligtvis i frustration och egen besvikelse och det är helt fantastiskt att spelarna fortsätter spela. Det här händer nog bara i lagidrotten för skulle en tränare i en individuell idrott (Tennis ,friidrott mm) eller en hundförare på brukshundklubben skrika likadant (eller Åke Svanstedt för den delen) hade hade han/hon varit anmäld och avstängd för länge sedan. Nej... snälla tränare coacha (motivera) spelarna istället- korrigera positivt- ha inställningen att alla spelare vill göra sitt bästa- för det vill dom.
PS det bästa är väl ändå att läsa sporten i TSL med intervjun efter förlorad match med favorit kommentaren -det är ett antal spelare som inte tar i (kyle'n-Töreboda)?