tisdag 3 november 2009

Denna barnsliga idrott!


Ibland är idrotten så oerhört barnslig och primitiv. Senast i raden av barnslighet står Skövde AIK (fotboll) för som i princip var klar för superettan men som förlorade kvalmatch nr 1 och nu skyller på domaren som i sin facebook är kompis med en spelare i motståndarlaget. Så istället för att fokusera på det egna laget och spelet som inte fungerar så hittar dom en domare att skylla allt på. Liknar lite 5 åringen som känner sig felbehandlad och ropar på mamma. Förutom detta kan vi ju också fundera på vad som händer den vuxna människan -som till vardags uppträder civiliserat -plötsligt som åskådare hörs skrika (ord som inte finns med i ordlistan) till motståndare och domare. vad är det som händer? hade man skrikit samma ord på torget en onsdags fm hade man blivit anmäld för förargelseväckande beteende/ hotfullt beteende eller något liknande. Visst är det lite märkligt?

3 kommentarer:

  1. Märkligt är bara förnamnet, förstår inte alls den vuxna människans beteende i dessa situationer! Sen har jag funderat på, varför är beteendet så extremt i framförallt hockey o fotboll?

    SvaraRadera
  2. Har just läst halva min bok i gruppsykologi och där beskrivs bl a gruppen just som fördummande, t ex vid supporterbråk och omoget läktarbeteende. Egentligen är det inte märklgt, när man ser det ur den aspekten... men i mina ögon är det märkligt. Tänk om folk betedde sig så på en konståkningstävling, eller friidrott, eller kanske orientering. Nä, det är nåt konstigt med hockey och fotboll.

    SvaraRadera
  3. Kanske för att det är så fysiskt? ta boxning eller amerikansk Wrestling där publiken kan få för sig att ropa döda! (iallafall i filmer)

    SvaraRadera