söndag 1 november 2009

Vett och etikett!


diskusionen tog fart efter min fundering om man fick stretcha naken i omklädningsrummet. Vart går gränsen egentligen? och har det någon betydelse vilket omklädningsrum man är i och om man är ensam? med likasinnade eller med helt främmande? Har det någon betydelse vad man gjort innan man går in i omklädningsrummet? (amerikansk fotboll eller yoga). Några funderingar blir det... Får man stretcha naken eller med en liten kalsong? får man raka sig? och var? får man snyta sig i duschen? och isåfall hur? skall man ha handduk i bastun? och är det ok att sitta riktigt trångt på översta lavan eller skall man välja den nedersta om den är tom istället? Vad tycker ni?

3 kommentarer:

  1. Vad gäller hur man sitter i bastu gäller nog samma regler som i hissen och i bussarna i Sverige; titta i väggen eller i tomma luften om du inte känner människan i fråga och så länge det finns en ensam plats i bussen eller tåget ska du sätta dig på den platsen. Om det sedan blir fullt kan du tvekande sitta bredvid någon annan och låtsas som om du är upptagen i din ensamhet för att slippa eventuellt prata med den som sitter bredvid.
    Observera att dessa regler träder ur kraft så fort du lämnar Sverige och reser söderut, där kan du sitta i en trång bastu, prata med okända människor och kan även växla några ord i hissen. Bastureglerna uppför förresten även om du reser till vårt östra grannland där även toppmöten hålls ibland i bastun.

    SvaraRadera
  2. Intressant.... är vi hämmade eller osäkra? och vad betyder det när någon säger - känn dig som hemma?

    SvaraRadera
  3. He he, hur många gånger har du gjort det? Kännt dig som hemma hos någon som inte tillhör de närmast sörjande, dvs den allra närmaste släkten??? Jag menar i stilen: "när ska vi käka, jag är faktiskt jättehungrig? Jag ska ta en smörgås nu i alla fall om maten inte är färdig"...och efter det går du helt fräckt fram till kylskåpet, tar fram halva innehållet, brer mackor som du sedan bär till vardagsrummet och sätter dig på soffan framför tv:n, byter gärna kanal utan att fråga andra, slänger fötterna på bordet och äter dina smulande smörgåsar oavsett vad de andra tänker och gör...vem vågar prova?

    SvaraRadera