lördag 31 oktober 2009

Rapport från tunneln!


Kanske nån som undrar vad det är för folk som åker skidor i Torsby tunneln. vilka typer är det? Defenitivt kan man dela upp oss i 4 stora grupper - Ungdomarna (skidgymnasiet och skidklubbar) kompisgänget (vadslagning om att åka vasaloppet) vasaloppsveteranerna (50+) och blåbär. Högst stus i Tunneln har landslagsåkare och före detta stjärnor. Alla flyttar på sig eller tittar lite oroligt när någon av Tobias Fredriksson, Martin Larsson, Mattias Swahn mm kommer åkande. Klar respekt får också vasaloppsveteranerna i sin kroppsstrumpa som bara ångar på i samma takt varv efter varv. Blåbär har vi överseende med och vi kan till och med ge ett uppmuntrande ord till dom men ungdomarna och då framförallt dom norska ungdomarna har vi lite svårt med. Jaha tänker ni -men norrmännen som är så glada och trevliga.. nja ungdomarna lider nog fortfarande av det ungdomliga oförståndet. Kör dom fort så brölar dom ur spår och kör dom lugnt åker dom gärna i par och det är svårt att komma förbi och dom har fruktansvärt svårt att se att det finns andra människor i tunneln - i Torsby- i Världen.

Och många norrmän är det vissa dagar räknar vi till upp emot 70% norrmän - och alla kan åka skidor gammal som ung. Och skidskyttar! finns hur många norska skidskyttar som helst. Jag brukar raljera om svenska orienteringsklubbars namn men vet ni att det finns en norsk skidklubb som heter - FET Skidklubb ?

Avslutar med en etikettsfråga: tycker ni att det är helt ok att stretcha naken i omklädningsrummet? vi hade detta som en diskussion i vårt skidgäng och alla var överrens om att det inte är okey. Någon var lite tveksam och tyckte att man måste ju inte titta....

1 kommentar:

  1. Själv skulle jag nog avstå... men, visst, man måste ju inte titta, eller?

    SvaraRadera