torsdag 8 oktober 2009

Vilken är din lägstanivå?


Visst går träningen lite upp och ner under året med toppar och lite dippar. För att lyckas med dina föresatser vad gäller träning är det viktigt att den sker långsiktigt regelbundet och varierat. Detta gör att vi måste underkasta oss en viss del av sk grundträning. Grundträning är den delen som nästan går av sig själv vecka efter vecka månad efter månad.
Idrottsmännen/kvinnorna kör sin grundträning som har till syfte att bygga upp en grundstyrka /kondition och en tålighet för tuffare träningar och tävlingar.
På Nordic har vi också grundträning som består av alla de pass som rullar på vecka efter vecka. Men istället för att specialisera oss på en sak tränar vi varierat för att skapa en grund som gör att vi klarar av många olika aktiviteter. Vår grundträning skall göra att vi tål trädgårdsarbete eller lyft av tunga möbler vi skall heller inte "banga" för att delta i arbets kickoff eller när barnen plötsligt föreslår en match i brännboll. Sedan har vi efter intresse lite specialisering om vi tycker om löpning dans eller vill kunna lyfta riktigt tungt. Ikväll består grundträningen på Nordic av BodyBalance, Core, FLEX, Step, Spinning, BodyPump ,egen styrketräning eller löpning på Snapen- vilket väljer du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar