I morgon-TV diskuterar dom anledning till att Svenska folket äter mest godis. Anledningen menar man är rent genetiskt och härstammar från den tiden då vi gick ner från träden och började leta energi på marken. Vi letade då efter saker som hade fin färg och innehöll mycket energi. Och fanns det mycket energi så samlade vi på oss utifall det skulle ta slut vilket är anledning till att köpmännen har välfyllda lådor och korgar. Men varför äter just svenskarna mest blir ju en frågeställning och där blir svaret att vi dels har god ekonomi och bra tillgång till godis men även en tradition till just godis och konfektyr. (sverige hade över 100 konfektyrfabriker i början av 1900 talet) En annan kanske mer skrämmande faktor är att vi numera inte äter tillsammans längre utan pga att föräldrarna arbetar mycket så har man dålig kontroll på ungdomarnas godis ätande och kanske också använder det som tröst och/eller belöning. för egen del tror jag att vi får sluta att bara följa våra primitiva instinkter och istället själva börja styra vårt beetende. Då vi förstår att godis i större mängd inte är bra för oss eller våra barn får vi väl lika väl som med rökning bara acceptera detta och avstå.
Hur svårt kan det vara ?
Vet inte om detta ska förklaras med generna eller annat men själv hör jag till den där...minoriteten (????) som har för länge sedan glömt att godis existerar överhuvudtaget, hur det gick till, vet ej
SvaraRadera