torsdag 17 december 2009

Fredags fräckis!

Denna fantastiska fredag! min termometer visade minus 9 grader i morse och det verkar bli ett riktigt fint vinterväder. Ta nu vara på vädret med promenader i helgen och visst är det tur att man kan träna inomhus just nu?

Här kommer en liten uppiggande fredagsfräckis från det snälla bibliteket:


Två amerikanska turister körde genom Skåne och kom till Kristianstad och började bråka om hur man uttalar ortsnamnet. Dom höll på en lång stund och när dom skulle äta lunch kom dom på att dom skulle fråga servitrisen om hjälp.


-Before we order, could you please settle an argument for us? Would you please pronounce where we are, very slowly? servitrisen lutar sig över bordet och bokstaverar:


-Burrrrr Gerrrrr Kiiiiiiiiing

Nästa vecka blir det ett uppehåll med bloggen. Tillsammans med familjen firar jag jul i vinterlandskap med fina skidspår och många böcker (datorer är förbjudna).
Jag önskar er En riktigt god jul!

PS: jag hoppas ni kommer på SpinPump Party nyårsafton.

5 kommentarer:

  1. Vad var det för en "fräckis"?!? ;)

    SvaraRadera
  2. Ok anar din besvikelse! Det var från det snälla biblioteket..nästa gång tar vi en i dom bakre hyllorna eller vad säger du? förresten.. vad sägs om lite moteld?

    SvaraRadera
  3. OK, vad säger du om den här då:
    Det var den där familjen som hade en synsk son.

    En kväll berättade pojken för sin pappa att imorgon kommer mormor att dö. Pappan skojade bort det hela för inte trodde han på att sonen kunde förutspå nåt sånt.

    Följande morgon ringde morfar och berättade att mormor hade dött på natten. Detta var ju förskräckligt! Men pappan tänkte att det var ju bara en tillfällighet.

    Den kvällen berättade pojken att morfar skulle dö.

    Följande dag ringde pojkens moster och berättade att morfar hade dött under natten. Detta var ju ännu mer förskräckligt!

    Samma kväll sa pojken att farmor skulle dö. Nu började det bli riktigt otäckt! Det var samma sak denna gång, farmor dog under natten.

    Denna kväll förutspådde sonen att det nu var farfars tur... mycket riktigt så var farfar död nästa morgon.

    Den kvällen berättade pojken för sin mamma att pappa skulle dö här hemma nästa dag. Pappan hörde detta och blev bestört!

    Men så kom han ihåg att sonen sagt att han skulle dö här hemma. Då kläckte han sin smartaste idé nånsin. Strax före midnatt smög han sig iväg till jobbet och stannade där det kommande dygnet.

    När klockan slog 1 minut över midnatt påföljande dag insåg han att han överlevt spådomen. Tack och lov!

    Lättad åkte han hem. Väl hemma mötte han sin fru helt uppriven. -Var har du varit?!!! skrek hon. Det har varit en hemsk dag, alla bara dör!
    Idag var det brevbäraren som dog, knall och fall, när han skulle låna vår toalett...!

    /Suss ;)

    SvaraRadera
  4. Hej! Ja, det är skönt med lite julledigt. Ska åka till föräldrarna på tisdag morgon och vara där över jul. Skidorna ska dock med och förhoppningsvis finns det någonstans där man kan ta och åka lite. Skrev ett inlägg i gästboken på MFK:s hemsida om att jag gärna vill kunna samåka med någon till spåren. Vet du någon som åker till Skövde emellanåt och som man kan samåka med? Betalar gärna bensinpengar för resan.

    Körde cirkelpasset idag och det kändes att man inte har kört cirkel på ett bra tag. Åkte lite på skidorna på en gräsmatta här utanför.

    Hoppas att Ni får en bra resa. God jul på Er och gott nytt år. Mvh: Ulrika Falk

    SvaraRadera
  5. Jaha! där fick man så man teg... får nog köra med lite kraftigare ammunition på fredag. Och Ulrika jag vet inte om någon håller på att åka till Skövde och skidspåren där. Sonen (Pontus) kommer nog åka mycket där närmaste tiden men då lägger han ett träningspass innán eller efter jobbet (Volvo) ett tips kan ju vara att söka på vasaloppets hemsida över anmälda M-stads bor och ringa och fråga dom? Lycka till i skidspåren! kanske kan det bli spår på golfbanan?

    SvaraRadera