tisdag 1 december 2009

Våga vägra Ullared!


Såg ni programmet igår? sekvensen med bakplåtspapper är hur bra som helst. Folk köper 10 talet paket åt gången för att det är bra att ha.

Visst har man köpt en del dumma saker i sitt liv men när man tittar på programmet Ullared får man en fundering på vart vi är på väg. Maken till masspsykos får man nog leta efter. Det verkar som att när man tycker något är billigt köper man på sig mängder. Och tyvärr.. det är samma primitiva reflexer sedan årtusenden som kliver in: när vi klättrade ner från träden och fann föda så samlade vi på oss så mycket som möjligt eftersom vi inte visste när vi skulle hitta något mer att äta. Samma sak händer på Ullared där folk hamstrar för framtida bruk. Och är det bra för miljö och ekonomi? Nej tror inte det! Misstänker att varorna inte är svensktillverkade utan det mesta från Asien som skall transporteras hit till männniskor som kommer från hela sverige. Min uppfattning är att vi måste ta ett större ansvar för våra dagliga inköp och ifrågasätta det vi köper - inte köpa bara för att vi tror att det är billigt.
Not: Nu har forskarna slagit fast det vi andra vetat sedan länge: motionärer är smartare än soffpotatisar. Du ungdomar som har bra kondition får bättre resultat på intelligens tester. Att minska på skolidrotten är helt fel. se länk . http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6215964.ab

1 kommentar: