tisdag 16 mars 2010

Uppvärmning!

Visst känner även du att ju äldre du blir ju viktigare blir det med uppvärmning? Men varför är det så många som värmer upp på cykel och sedan kliver in och kör en tung axelövning? axlarna värmde ju inte upp sig på cykeln.... Värm gärna upp på cykel för att få igång hjärtat och kanske för att samla ihop tankarna på träning (kolla in hallen och vilka som tränar där) så att du blir fokuserad på det du skall göra men hoppa inte över uppvärmningen av de enskilda övningarna. För att undvika skador bör du lägga en liten tid på bra uppvärmningsövningar och har du inga bra så gör första omgången på varje övning med mindre vikter så att leder och muskler förbereds för belastningen.
Och om du tränar varierat och funktionellt så behöver du inte stretcha:-)
(mer om detta nästa gång)

4 kommentarer:

  1. Det där tänker man nog inte alltid på nej.
    Men har en annan fråga.. Varför kommer det sig att jag ofta gäspar rätt ofta under tex spinning-passen? Är det brist på syre på nåt sätt? Dålig kondis?

    SvaraRadera
  2. Du kanske är trött?.. nej skämt åsido. många gäspar under både spinning och bodypump och i vissa fall kan det nog vara en reflex. Jag minns faktiskt att Gunde Svan (tror det var han) fick kritik för att han ofta gäspade innan start på viktiga skidlopp. Det förklarades med att han fick en reflex av nervositet eller anspänning... och han hade ju inte dålig kondis :)

    SvaraRadera
  3. Susanne Christensson16 mars 2010 kl. 15:29

    En sjukgymnast jag hade en gång i tiden (nä, inte du Tommy) berättade för mig att kroppen kompenserar med gäspningar när man andas ytligt, dvs inte andas ända ned i magen.
    Kanske det är så för dig, Veronica?

    SvaraRadera
  4. Hej och tack för svaren!
    Jo visst e jag ofta trött men.. ;)
    Ja så kan det absolut vara! Ska tänka på att andas djupare nästa gång får vi se!

    SvaraRadera