lördag 26 september 2009

Nördsport?


Jag har sagt det förut och säger det igen- orientering är ur folkhälsosynpunkt den bästa sporten som finns. Förutom att man får sig en ordentlig tur i skog och mark så tvingas man till ett hälsosamt leverne. Eftersom resan till tävlingen oftast blir tidigt på morgon lördag -söndag (från 07.00) så blir man skötsam med mat sömn och alkohol. En riktig bonus får man också då dottern (15 år) inte kan fara runt på stan på kvällarna eftersom även hon skall upp tidigt. Idag gick tävlingarna i Karlsborg trakterna och kallades långdistans och gick ju faktiskt riktigt bra. ingen bortspringning utan oftast rakt på och full koll - då är det här riktigt roligt. Många tror/tycker att sporten är riktigt "nördig" med fula kläder bajamajjor och kalla duschar men det är mycket mer än så. Orientering är bland den tuffaste och mest utmanande sport du kan utföra. varje bana och kontroll är en ny utmaning och alla oavsett färdighet hittar sin utmaning. För den siffertokige är det ett eldorado av möjligheter till analys och uppföljning av vägval sträcktider med jämförelser mot medtävlande. och för teknikfreaken finns det GPS utstrutning som visar exakt vart du spungit.

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Försökte bara skriva att jag håller med dig Tommy, viktigt att vi uppmuntrar våra tonåringar i deras aktiva liv. Jag kör hellre o hämtar efter alla turer till hästarna, hämtar hellre där än på torget. För att orka behöver de äta bra och sova, samma gäller ju oss lite äldre med för den delen :)

    SvaraRadera
  3. Absolut Marika! och svårigheten för de flesta är ju inte att få dom små att hitta på saker... utan att få tonåringarna att fortsätta med idrottandet i 15-16-17.. års ålder. och oss lite äldre? Marika du är ständigt ung.

    SvaraRadera